Bietenoogst op nieuwe banden

De bietencampagne levert dit jaar niet alleen bakken vol bieten op, maar ook belangrijke onderzoeksgegevens over bodemverdichting door het oogsten. In het Groningse Wedde werd afgelopen vrijdag door deskundigen gegraven, gewogen en beoordeeld.

Om de gevolgen van zware oogstmachines op de bodem goed in kaart te brengen, werden er door diverse combinaties stroken bieten gerooid. Daarnaast werd er geëxperimenteerd met banden die beduidend minder bandenspanning hebben dan gebruikelijk.

Naast een mobiele weeginstallatie voor de machines, werden er op diverse manieren bodemmonsters genomen die een duidelijk beeld moeten geven van de impact van oogstmachines op de Groningse bodem.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer