Horsch+werkt+aan+mechanische+zaaimachine
Nieuws
© Horsch

Horsch werkt aan mechanische zaaimachine

De Duitse machinefabrikant Horsch is op dit moment in het veld met de eerste prototypes van de Versa 3 KR mechanische zaaimachine.

Bij de Versa 3 KR is elke doseerunit afzonderlijk met tandwielen verbonden met de tussenas. Dat betekent dat rijpaden individueel en zonder gereedschap kunnen worden verwisseld en is er op verschillende rijafstanden te zaaien: van 15 tot 30 centimeter of 45 centimeter.

De Versa is gebaseerd op de 3 meter brede Kredo-rotorkopeg met tien rotoren. De Versa mechanische zaaimachine heeft daarom een werkbreedte van 3 meter. De stalen zaadtank heeft een inhoud van 900 liter en is te verhogen met een optioneel opzetstuk. In de herfst van 2021 gaat de zaaimachine in productie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer