Friese+PvdA+zoekt+kansen+in+ecoregelingen+GLB
Nieuws
© Twan Wiermans

Friese PvdA zoekt kansen in ecoregelingen GLB

PvdA Friesland is benieuwd welke bijdrage het EU-akkoord over veranderingen in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) kan leveren aan de omslag naar een duurzame natuurinclusieve landbouw in Friesland.

Het EU-akkoord werd vorige week gesloten. Onderdeel van de stelselverandering is onder meer de invoering van de verplichte ecoregelingen voor het vergroenen van de landbouw.

Minister Carola Schouten van LNV gaat deze ecoregelingen samen met de provincies en gemeenten uitwerken. PvdA-Statenlid Hetty Janssen wil van landbouwgedeputeerde Klaas Fokkinga (FNP) weten wat voor proces er doorlopen moet worden bij de uitwerking van de regelingen.


Provincie Fryslân wil van een viersterrenlandbouw doorgroeien naar een vijfsterrenlandbouw. De vijfde is een groene, circulaire ster. De PvdA vraagt welke financiële mogelijkheden het nieuwe GLB biedt voor de provincie om de eigen ambities waar te maken.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer