Naktuinbouw+bouwt+nieuw+laboratorium
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Naktuinbouw bouwt nieuw laboratorium

Naktuinbouw gaat in 2020 in een geheel nieuw laboratorium werken, waarin zij alle laboratoriumonderdelen – van zaadonderzoek tot en met research – onderbrengt. Het nieuwe lab wordt achter de huidige vestiging in Roelofarendsveen gebouwd.

De nieuwbouw is noodzakelijke vanwege de stijgende vraag naar plantenziektentoetsen, het gebruik van DNA-technologie, het efficiënter inrichten van de accommodatie en om aan de strenger wordende eisen voor een laboratorium te kunnen blijven voldoen.

Het nieuwe laboratorium krijgt naast ultramoderne laboratoriumfaciliteiten ook kantoorruimtes. De totale vloeroppervlakte op twee verdiepingen bedraagt 6.000 m2, waarvan 3.500 m2 ingericht als laboratorium. Omdat met allerlei verschillende plantenziektenverwekkers wordt gewerkt - waaronder quarantaine ziekten - worden de laboratoriumruimtes ingedeeld volgens verschillende veiligheidsclassificaties.

Het bestuur van Naktuinbouw stelde op 6 juli reeds de plannen vast om achter het hoofdgebouw op Sotaweg 22 een nieuw laboratorium te gaan bouwen. Inmiddels is de procedure voor Europese aanbesteding gestart. De daadwerkelijke bouw start in het voorjaar van 2019.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer