Fransen+stoppen+verkoop+bloemen+om+gelijkheidsprincipe+in+lockdown
Nieuws
© Marché de Rungis

Fransen stoppen verkoop bloemen om gelijkheidsprincipe in lockdown

De lockdown in Frankrijk pakt slecht uit voor onder meer de sierteelt. De regering heeft besloten alle 'niet-essentiële winkels' te sluiten, zoals bloemisten. Uit concurrentie-overweging mogen supermarkten ook geen bloemen verkopen.

De Franse overheid heeft eind verleden week nieuwe maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen duren minimaal tot 1 december. Winkels en instellingen zijn verplicht gesloten. Het gaat onder meer om restaurants en drinkgelegenheden, musea, bibliotheken en winkels die voornamelijk goederen verkopen die niet nodig zijn als eerste levensbehoefte. Hiertoe worden onder meer bloemen, speelgoed, kleding en grote huishoudelijke apparaten gerekend.


Om een eerlijke behandeling tussen kleine winkels en supermarkten te garanderen, mogen supermarkten en hypermarkten, deze producten ook niet verkopen. Mini-markten, met een verkoopoppervlakte van minder dan 400 m², vallen niet onder deze beperkingen. Alle sectoren die zijn gedwongen de deuren te sluiten, ontvangen via het solidariteitsfonds tot 10.000 euro steun.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer