FloraHolland reguleert aanvoer gerbera, potchrysant en potroos

Bloemenveiling Royal FloraHolland stelt met ingang van woensdag 4 november tijdelijk een aanvoerregulering in voor de klokaanvoer. Het crisismanagementteam van de veiling heeft dat begin deze week besloten.

FloraHolland+reguleert+aanvoer+gerbera%2C+potchrysant+en+potroos
© Thierry Schut

De tweede coronagolf is de reden voor de ingreep. Die heeft in omliggende landen, zoals België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, tot strengere maatregelen geleid. Hierdoor valt vraag weg en neemt het aanbod van bloemen en planten toe op de klokken van FloraHolland. Volgens een woordvoerder van de veiling is de doordraai van sommige producten al opgelopen.

De aanvoerregulering geldt voor gerbera, potchrysant en potroos. Op basis van de ontwikkeling in de markt voeren veilingmeesters en de voorzitters van de FloraHolland Productcommissies overleg. Dagelijks bepalen zij welk percentage de kweker van het dagvolume mag aanvoeren. De regulering blijft van kracht totdat de markt herstelt.


Maximaal dagvolume

Iedere teler heeft een maximaal dagvolume per productgroep op basis van zijn totale volume (klok en direct) in 2019. In dit dagvolume zit zowel direct als klok verankerd. Het klokvolume telt voor 100 procent mee en het directe volume voor 30 procent. Ook het aantal handelsdagen wordt meegewogen bij het bepalen van het maximale dagvolume. Zo krijgen seizoenskwekers een dagvolume naar rato.


Tijdens de aanvoerregulering wordt alleen A1-kwaliteit verhandeld, meldt FloraHolland. Voor aanvoerders die geen lid zijn van de bloemenveiling, wordt dezelfde methode gehanteerd als afgelopen voorjaar. FloraHolland past dezelfde berekening toe als bij de leden om tot het maximale dagvolume te komen, maar niet-leden krijgen te maken met een extra reductie van 50 procent. 'Hiermee benadrukken we de voordelen van het lidmaatschap', zegt de woordvoerder van FloraHolland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer