Vlamingen+krijgen+ook+in+2021+subsidie+voor+brede+weersverzekering
Nieuws
© Twan Wiermans

Vlamingen krijgen ook in 2021 subsidie voor brede weersverzekering

De Vlaamse overheid voorziet ook volgend jaar in een premiesubsidie bij het afsluiten van een erkende brede weersverzekering in de land- en tuinbouw.

Landbouwers die een erkende brede weersverzekering afsluiten, kunnen in 2021 een subsidie ontvangen die maximaal 65 procent van de jaarlijkse verzekeringspremie bedraagt. Dit heeft het vlaamse departement Landbouw en Visserij bekendgemaakt.

Met de brede weersverzekering verzekeren ondernemers met een open teelt, zoals fruit of akkerbouw, zich bij een private verzekeraar tegen schade aan gewassen door extreme en ongunstige weersomstandigheden. Een erkende brede weersverzekering dekt minstens de fenomenen storm, hagel, vorst, ijs, regenval en droogte.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer