FrieslandCampina heeft nog geen ruimte voor nieuwe PlanetProof-boeren

FrieslandCampina heeft momenteel geen nieuwe bedrijven nodig om PlanetProof-melk te leveren. Dat staat in een brief aan leden-melkveehouders die een PlanetProof-machtiging hadden ingevuld. Met die machtiging geven ze aan dat ze melk voor deze melkstroom willen en kunnen leveren.

FrieslandCampina+heeft+nog+geen+ruimte+voor+nieuwe+PlanetProof%2Dboeren
© Twan Wiermans

Voor bedrijven die voldoen aan de criteria die Stichting Milieukeur stelt aan On the way to PlanetProof betekent dat dus dat zij nog niet kunnen gaan leveren aan deze melkstroom. Ze voldoen alleen administratief gezien aan de gestelde criteria.

Pas als de markt daar ruimte voor biedt, kunnen ze meedoen aan PlanetProof, zo geeft FrieslandCampina aan. PlanetProof-melk levert een toeslag op van 0,02 per kilo melk boven de garantieprijs. Voor een gemiddeld bedrijf dat jaarlijks rond 1 miljoen liter melk levert, betekent dat een inkomensverbetering van 20.000 euro. Er leveren nu zeshonderd leden PlanetProof-melk.

Levering aan andere zuivelaars

Om toch gehoor te geven aan de toenemende belangstelling onder leden-melkveehouders die PlanetProof-melk willen en kunnen produceren, gaf FrieslandCampina in september aan dat de onderneming deze melk ook aan andere zuivelbedrijven wil leveren. De melk gaat dan rechtstreeks van de boerderij naar de betreffende zuivelondernemingen.

FrieslandCampina wil uit concurrentieoverwegingen niet zeggen of er al afspraken zijn met andere zuivelondernemingen om PlanetProof-melk te leveren.

Snelstgroeiende duurzaamheidskeurmerk

Het onafhankelijke On the Way to PlanetProof is het snelst groeiende duurzaamheidskeurmerk in Nederland en is beschikbaar in AGF, bloemen, eieren en zuivel.

Binnen zuivel is het ruim anderhalf jaar na introductie het grootste duurzaamheidskeurmerk. Het keurmerk prijkt op merken als Campina, Optimel en Milner, maar is ook verkrijgbaar op de huismerken zuivel van bijna de meeste supermarkten in Nederland.

Naast FrieslandCampina leveren ook Farmel, FarmDairy, Veco en NoorderlandMelk PlanetProof-melk aan de Nederlandse retail.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer