Nederlandse+komkommers+van+markt+gehaald
Nieuws
© MB

Nederlandse komkommers van markt gehaald

Komkommers van Nederlandse origine zijn van de markt gehaald vanwege een normoverschrijding met de insecticide flonicamid.

De te hoge dosis middelenresten werden op 17 september gevonden en eind vorige week gemeld bij het European Rapid Alert System for Food and Feed. Het Europese alarmsysteem meldt verder dat de komkommers vermoedelijk niet langer zijn te vinden op de markt.

Het Nederlandse teeltbedrijf kwam zelf achter de normoverschrijding. De komkommers met de te hoge residuen zijn gedistribueerd naar België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.


Vorige maand was er een terugroepactie voor Nederlandse paprika's na eveneens een normoverschrijding met flonicamid. Het aantal gevonden milligrammen per kilo product was in dat geval groter dan bij de komkommers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer