Nederlandse+paprika%27s+in+terugroepactie+Belgische+veiling
Nieuws
© Han Reindsen

Nederlandse paprika's in terugroepactie Belgische veiling

Paprika's afkomstig uit Nederland zijn betrokken bij een terugroepactie van de Belgische veiling Hoogstraten.

Coöperatie Hoogstraten heeft verpakkingen met drie kleuren paprika's van de merken Hoogstraten Peppers en Flandria uit de verkoop genomen. De paprika's hebben mogelijk een te hoog residu aan gewasbeschermingsmiddel (flonicamid). Het betreft de gele en groene paprika's in deze verpakkingen.

De mixen zijn verkocht via Belgische supermarktketens en buurtwinkels. Ook zijn partijen de grens overgegaan, waaronder naar Denemarken, Zweden en Zwitserland. De vondst werd halverwege augustus gedaan, waarna op 21 augustus ervan melding werd gemaakt door de Europese Commissie, die nader onderzoek doet.


Derde productgroep voor veiling

Paprika is in omzet de derde productgroep bij veiling Hoogstraten. De groente is goed voor 15 procent van de verkoop. Jaarlijks verhandelt de Belgische veiling 29.000 ton, waarvan een belangrijk deel afkomstig is uit Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer