Omzet+Harvest+House+groeit+ruim+10+procent
Nieuws
© Han Reindsen

Omzet Harvest House groeit ruim 10 procent

Coöperatie Harvest House heeft boekjaar 2019 afgesloten met een omzetgroei van ruim 10 procent naar 835 miljoen euro. Het areaal groeide naar 1.031 hectare.

Harvest House is een van de grootste telersverenigingen van Nederland en vertegenwoordigt ruim vijftig telers van tomaten, paprika's en komkommers. De coöperatie richt zich op het leveren van toegevoegde waarde en investeert daarom in toenemende mate in innovatie.

De bemiddelingsomzet steeg het afgelopen boekjaar 12 procent, met name dankzij meer productaanbod door een groter areaal van de leden en een gemiddeld hogere opbrengst per hectare. De omzet van de eigen bedrijven groeide 13 procent, grotendeels door meer verkoop aan Europese retailers.


Uitbreiding bedrijfshal

De resultaten van Snijpunt, dat in 2018 werd overgenomen, droegen hieraan bij. In het afgelopen jaar heeft de coöperatie geïnvesteerd in de uitbreiding van de bedrijfshal van Snijpunt en de automatisering van het productieproces.

Dit jaar zal voor Harvest House de focus liggen op de impact van het coronavirus. Tot nu toe is de coöperatie er goed in geslaagd de belangrijkste bedrijfsactiviteiten voort te zetten en is de continuïteit niet in het geding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer