FrieslandCampina tevreden over uitgifte achtergestelde obligatie

FrieslandCampina heeft een achtergestelde obligatie van 300 miljoen euro geplaatst met een niet-opzegbare periode van 5,25 jaar en een effectief rentepercentage van 2,875 procent.

FrieslandCampina+tevreden+over+uitgifte+achtergestelde+obligatie
© Johan Wissink

Het aanbod was overtekend en trok de aandacht van een brede groep institutionele beleggers. De obligaties zijn genoteerd aan Euronext Dublin. De opbrengst zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Financieel bestuurder Jaska de Bakker is tevreden over de uitgifte van deze hybride obligatie. 'Deze achtergestelde obligatielening versterkt de eigen vermogensbasis van FrieslandCampina en markeert een nieuwe mijlpaal in onze financiële strategie om onze financieringsbronnen te spreiden.'


Ledenraad

De ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. had de uitgifte van de obligatie al goedgekeurd in haar vergadering van 17 december 2019. ABN Amro en JP Morgan traden op als Structuring Agents en Joint Bookrunners. Rabobank, ING en Citigroup traden op als Joint Bookrunners. Dit najaar staan de ledenvergaderingen opnieuw in het teken van de langetermijnfinanciering van de zuivelreus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer