Campina+wordt+sponsor+schaatsploeg+Jumbo%2DVisma
Nieuws
© Eigen Foto

Campina wordt sponsor schaatsploeg Jumbo-Visma

FrieslandCampina wordt vanaf dit schaatsseizoen de sponsor van de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma. Aan deze ploeg zijn onder andere Sven Kramer en boerenzoon Patrick Roest verbonden.

Schaatsen is een op en top Nederlandse sport die nauw verbonden is met het boerenleven, zegt Bas Roelofs, Managing Director Netherlands bij FrieslandCampina. 'Hele generaties hebben leren schaatsen op een bevroren slootje langs de weilanden. En veel topschaatsers hebben een boerenachtergrond.'

Daarnaast wijst Roelofs erop dat FrieslandCampina de expertise op het gebied van voeding graag inzet om Team Jumbo-Visma te helpen optimaal te presteren.

De zuivelonderneming heeft met het merk Vifit Sport een eigen proteïnerijke sportvoedingslijn. Met een assortiment van drinks, shakes en repen speelt de zuivelonderneming in op de proteïnebehoefte van sporters.


'Bijzondere samenwerking'

Voor schaatser Patrick Roest is de samenwerking bijzonder. 'Als boer leef je in alle seizoenen met de natuur en ben je graag actief bezig in de buitenlucht. In de winter hoort schaatsen daarbij, daar ben ik mee opgegroeid. Ook het eten van zuivel is mij met de paplepel ingegoten.'

De officiële teampresentatie van de Team Jumbo-Visma schaatsploeg vindt plaats op 28 september 2020.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer