FrieslandCampina+Ingredients+breidt+lactoferrineproductie+uit
Nieuws
© Nieuwe Oogst

FrieslandCampina Ingredients breidt lactoferrineproductie uit

FrieslandCampina Ingredients gaat de productiecapaciteit van lactoferrine in Veghel in 2022 met 60 ton uitbreiden. Dat gebeurt om de strategische groei in kinder- en ouderenvoeding mogelijk te maken.

De totale capaciteit bedraagt daarmee 70 ton per jaar. Daarmee wordt FrieslandCampina Ingredients 's werelds grootste producent van lactoferrine. Lactoferrine is een belangrijk weerstandsverhogend ingrediënt in kindervoeding. De wereldwijde vraag naar lactoferrine is tussen 2014 en 2019 bijna verdubbeld. Vorig jaar nog was er wereldwijd een tekort aan lactoferrine.

Daardoor kon FrieslandCampina veel minder kindervoeding in China verkopen dan verwacht. Het bedrijf ging toen met de Amerikaanse zuivelcoöperatie United Dairymen of Arizona (UDA) een partnerschap aan voor de productie en levering van 10 ton lactoferrine per jaar. Door nu de productiecapaciteit in eigen land fors uit te breiden, kan FrieslandCampina weer aan de vraag van de klanten voldoen.


Nieuwste technologie

De lactoferrine van FrieslandCampina Ingredients heeft een zuiverheidsgraad van 96 procent en wordt rechtstreeks gewonnen uit rauwe melk in de productielocatie in Veghel. Om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen, wordt de productielocatie voorzien van de allernieuwste technologie. Bovendien wordt gebruikgemaakt van 100 procent groene energie wat bijdraagt aan een lagere CO2-voetafdruk van FrieslandCampina Ingredients.

Lactoferrine is van nature aanwezig in koemelk en moedermelk. In een aantal wetenschappelijke onderzoeken is vastgesteld dat lactoferrine verschillende potentieel gezondheid bevorderende eigenschappen heeft. Er zijn onder meer antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende activiteit waargenomen, maar ook zou het ijzerabsorptie 1-9 bevorderen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer