FrieslandCampina+start+project+%27Kruidenrijk+Grasland%27
Nieuws
© Landpixel

FrieslandCampina start project 'Kruidenrijk Grasland'

FrieslandCampina gaat de ervaringen van melkveehouders met kruidenrijk grasland in kaart brengen. Daarom is het zuivelconcern samen met negen leden-melkveehouders een project gestart om meer te leren over kruidenrijk grasland.

Doel van het project is om antwoorden te krijgen op vragen als: wat is kruidenrijk grasland? Hoe beheer je het? Hoe behoud je het? Wat heeft het voor een mogelijke meerwaarde voor mijn bedrijf?

De negen deelnemende leden-melkveehouders zijn verspreid over de provincies Noord-Brabant, Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Friesland. Een deel van hen beschikt over al bestaand kruidenrijk grasland en een deel van hen heeft dit jaar opnieuw ingezaaid.

De antwoorden op deze vragen en alle andere ervaringen van collega-melkveehouders worden breed beschikbaar voor alle leden-melkveehouders van FrieslandCampina.


Verwaarding van melk

FrieslandCampina volgt al enige tijd met interesse de ervaringen van melkveehouders rondom kruidenrijk grasland. De verbetering van biodiversiteit wordt volgens het concern door de consument ook steeds belangrijker gevonden. 'Het kruidenrijke grasland is bij uitstek een zeer zichtbaar en tastbaar voorbeeld van de verbetering van biodiversiteit. Daarom zou kruidenrijk grasland ook een rol kunnen spelen in de verwaarding van de melk.'

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer