Melkprijs+FrieslandCampina+daalt+licht+door+productietoename
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Melkprijs FrieslandCampina daalt licht door productietoename

De FrieslandCampina-garantieprijs daalt 25 cent per honderd kilo melk ten opzichte van augustus en komt uit op 33,75 euro per 100 kilo. De biologische prijs zakte met 50 cent naar 47 euro per 100 kilo melk.

De daling van de gangbare melkprijs is het gevolg van een lichte afname van de prijzen van de referentiebedrijven. Zij zien de wereldwijde melkaanvoer stijgen, terwijl de marktvraag achter blijft als gevolg van de economische ontwikkelingen.

De daling bij biologisch heeft hoofdzakelijk betrekking op een correctie in verband met te hoog ingeschatte melkprijzen van de referentiebedrijven in de voorbije maanden. De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met standaardgehaltes 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose, exclusief btw. Daarbij geldt voor gangbare melk een gemiddelde levering van 850.000 kilo, bij biologisch om 550.000 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 9°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer