Omzet%2D+en+winstgroei+voor+FrieslandCampina+in+Pakistan
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omzet- en winstgroei voor FrieslandCampina in Pakistan

FrieslandCampina Engro Pakistan heeft in de eerste helft van 2020 een omzetgroei gerealiseerd van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In Pakistan heeft een sterke inflatie gezorgd voor een scherpe stijging van de grondstofkosten in de afgelopen twaalf maanden. Desondanks zijn de brutomarges met 150 basispunten verbeterd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

FrieslandCampina Engro Pakistan zag zijn omzet groeien en wist het verlies in het eerste kwartaal om te zetten naar een winst in het tweede kwartaal van 2020. De onderneming boekte in de eerste helft van 2020 een winst (na belastingen) van 293 miljoen Pakistaanse roepies. In 2019 was de winst 239 miljoen roepies. Omgerekend naar euro's is dat respectievelijk 1,47 miljoen euro en 1,2 miljoen euro.


Olpher's

Geleid door Olper's, het grootste merk van FrieslandCampina Engro Pakistan, liet het zuivel- en drankensegment een groei van 11 procent zien. Olper's wist ook het marktaandeel verder te versterken ondanks sterke concurrentie van gevestigde spelers in het segment.

Door de coronapandemie is het bruto binnenlands product van Pakistan dit jaar al met 0,4 procent gedaald. Net als in veel andere landen hebben de lockdowns gezorgd voor een afname van bedrijfs- en handelsactiviteiten, wat de koopkracht van de consumenten op de middellange termijn waarschijnlijk negatief zal beïnvloeden.


Vooruitzichten negatief

FrieslandCampina Engro Pakistan voorziet dat een verdere stijging van de kosten en de dalende koopkracht van de consument samen een negatieve invloed kunnen hebben op het bedrijf in de tweede helft van 2020.

In 2016 verwierf Koninklijke FrieslandCampina een meerderheidsbelang van 51 procent in Engro Foods, de op een na grootste zuivelproducent in Pakistan. Binnen deze strategische overeenkomst blijft Engro Corporation een belangrijke aandeelhouder en partner van Engro Foods.


Verschuiving naar verpakte zuivel

FrieslandCampina Engro Pakistan wil profiteren van de verschuiving in de markt van gebruik van losse naar verpakte zuivel die naar verwachting zal versnellen als gevolg van de groei van de middeninkomensklasse, de toenemende behoefte aan melk van een hogere kwaliteit en de toenemende verstedelijking.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer