Overijssel stelt nieuwe subsidieregeling kavelruil open

Provincie Overijssel stelt tussen 14 september en 16 oktober een nieuwe subsidieregeling voor kavelruil open. Een goede verkaveling is volgens de provincie belangrijk voor de boerenbedrijfsvoering.

Overijssel+stelt+nieuwe+subsidieregeling+kavelruil+open
© Han Reindsen

Goede verkaveling voorkomt bijvoorbeeld extra transportbewegingen. De weidegang wordt gestimuleerd wanneer kavels met voldoende gras dichter in de buurt van een stal liggen. Voor andere opgaven is kavelruil ook nuttig, geeft de provincie aan.

Het kan helpen bij de verbetering van de waterhuishouding, natuur versterken in een bepaald gebied, biodiversiteit verbeteren, de toepassing van duurzame energieopwekking vergroten en bijdragen aan oplossingen voor complexe vraagstukken, zoals stikstof.


Tenderregeling

Niet elk kavelruilproject maakt kans op de subsidie. Overijssel maakt gebruik van een tenderregeling. Die verdeelt de beschikbare 500.000 euro op basis van wegingscriteria. Hoe beter een project scoort op effectiviteit, integraliteit, haalbaarheid en mate van efficiency, hoe hoger de kans op subsidie.

De subsidie kan worden aangevraagd voor enerzijds de voorbereiding en uitvoering van planmatige vrijwillige kavelruilprojecten en anderzijds kavelaanvaardingswerken, zoals het dempen van sloten. Ook in 2021 zal er een dergelijke regeling zijn, meldt Overijssel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer