RFC: 'Lage prestatiepremie is zwart randje rond resultaat'

Een 'zwart randje', zo noemt CEO Hein Schumacher van Royal FrieslandCampina (RFC) de fors lagere prestatiepremie voor de leden-melkveehouders. Schumacher zei dat donderdagmiddag in de studio van Nieuwe Oogst TV.

'Dat is natuurlijk altijd vervelend, want een van de uitgangspunten is dat we een zo hoog mogelijk inkomen voor de boeren willen generen en daar past dit niet in', aldus Schumacher.

RFC begon het jaar goed met hogere resultaten in het eerste kwartaal dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Maar in het tweede kwartaal had de coronapandemie een grote impact op de bedrijfsvoering en resultaten.


'In het eerste halfjaar hebben we 1,1 procent meer melk opgehaald bij de boeren. En ondanks de coronapandemie zijn we ook in staat geweest om al die melk te verwerken en op tijd te betalen. Daarmee zijn de totale euro's van de onderneming naar het erf iets afgenomen, met 3 procent. Dat hadden we liever niet gezien, maar overall is dat toch een redelijk resultaat', stelt de RFC-man.

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer