Vier nieuw aanbevolen rassen van wintertarwe

Er zijn vier nieuwe rassen van wintertarwe opgenomen op de Aanbevelende Rassenlijst voor 2021. Het gaat om LG Lunaris, Allison, Positiv en RGT Saki.

Vier+nieuw+aanbevolen+rassen+van+wintertarwe
© Han Reindsen

Dat meldt Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR) waarin Brancheorganisatie Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samenwerken. De vier rassen zijn voor het eerst opgenomen in de N-rubriek (nieuw aanbevolen).

LG Lunaris is een vultarwe van kweker Limagrain. Dit ras kenmerkt zich door de hoge opbrengsten in de onbehandelde proeven, wat toe te schrijven is aan een brede resistentiegraad.


Overige tarwerassen

De rassen Allison, Positiv en RGT Saki horen thuis in de categorie overige tarwe. Allison is van een kweker uit Denemarken. Wiersum Plantbreeding/Semundo is voor Nederland de vertegenwoordiger. Het ras heeft goede opbrengst in (on)behandelde proeven, blijkt uit cijfers van 2015 tot 2020.

Positiv is een ras afkomstig van een Franse kweker en de Nederlandse vertegenwoordiger is Erauw Holland uit Breda. Het ras heeft vooral goede opbrengstcijfers zonder ziektebestrijding.


CSAR

Ook het ras RGT Saki is afkomstig uit Frankrijk. RAGT Benelux en Wiersum Plantbreeding vertegenwoordigen het ras in Nederland. Het ras heeft goede opbrengstcijfers, met en zonder ziektebestrijding. CSAR beslist over de samenstelling van de Aanbevelende Rassenlijst. De beslissingen worden inhoudelijk voorbereid door deskundigen van het bedrijfsleven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer