The+Pig+Story+steekt+Varkens+in+Nood
Column
© POV

The Pig Story steekt Varkens in Nood

The Pig Story. Zo heet onze nieuwe informatieve website waarop wij de verhalen brengen van varkenshouders voor alle kinderen en volwassenen van Nederland. Veel enthousiaste varkenshouders werken eraan mee.

De eerste verhalen en filmpjes staan online. Er is door onze pabostagiaire een 'varkensles' voor kinderen op de basisschool gemaakt. Tot slot hebben de zichtstalhouders op The Pig Story een nieuw uithangbord gekregen.

De website staat nog maar amper online of Varkens in Nood reageert al. Als door een wesp gestoken. De prachtige verhalen over onze sector raken een gevoelige snaar bij deze actiegroep. Zij gaan verhaal halen bij de Reclame Code Commissie.

Varkens in Nood heeft natuurlijk helemaal gelijk dat The Pig Story niet gericht is op hun doelgroep van vegetariërs en veganisten. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. The Pig Story is er voor het gewone gezin dat iedere zaterdag boodschappen doet en kiest voor een lekker stukje vlees bij de maaltijd.

Onze pr-uitingen zijn bedoeld voor 95 procent van de Nederlanders die wel vlees eten

Linda Janssen-Verriet, voorzitter POV

Met andere woorden, onze pr-uitingen zijn bedoeld voor 95 procent van de Nederlanders die wel vlees eten. The Pig Story wil deze mensen laten zien waar de producten die zij eten, vandaan komen. Dat het eten van vlees goed is voor de gezondheid. Dat vlees een uniek en gewaardeerd product is. Ook laat The Pig Story zien dat de varkenshouderij een maatschappelijke rol vervult in Nederland.

Varkenshouders storen zich aan de antivleespropaganda waarmee hun kinderen soms thuiskomen. Trots zijn wij op het lespakket dat met veel zorg is samengesteld. Veganisme is niet de norm in Nederland. De groep mensen die vleesloos door het leven gaat, is klein.

Ook biologisch is niet de norm voor Nederland, zoals actiegroepen propageren. De biologische houderij levert uitstekende producten voor consumenten die biologisch willen eten. Maar het marktaandeel voor biologisch vlees is met 3,6 procent klein. Dat heeft volledig met de vraag te maken. De vraag is niet groter.

Actiegroepen als Varkens in Nood willen boeren productiewijzen voorschrijven waar maar beperkt vraag naar is. Laten wij elkaar niets wijsmaken, maar met elkaar laten zien wat onze sector te bieden heeft. En maken wat consumenten graag willen eten. Wij zien de zaak bij de Reclame Code Commissie met vertrouwen tegemoet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
Meer weer