Graafsebrug blijft afgesloten voor zwaar landbouwverkeer

Rijkswaterstaat heeft nog geen oplossing gevonden voor landbouwverkeer dat de dupe is van de afsluiting van de Graafsebrug over de Maas bij Grave.

Graafsebrug+blijft+afgesloten+voor+zwaar+landbouwverkeer
© Dirk Hol

Het voorstel om zwaarder verkeer (boven de 10 ton) met lage snelheid toch over de Graafsebrug te laten rijden, maakt geen kans. 'Een eventuele snelheidsverlaging heeft geen impact op de statistische belasting van de brug. Belasting hoger dan 10 ton is niet langer meer toelaatbaar voor de brugconstructie', stelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Met de beperking voor het verkeer boven de 10 ton wordt de brug minder belast en blijft de brug volgens Rijkswaterstaat veilig beschikbaar voor het overige verkeer. Gekeken wordt naar het gebruik van het naastgelegen fietspad op de Maasbrug in de A73, even verderop bij Heumen. Daar moet nog uitsluitsel over komen, zegt de woordvoerder.


Omleidingsroute

De John S. Thompsonbrug over de Maas bij Grave op de grens tussen Noord-Brabant en Gelderland is sinds eind juli afgesloten voor verkeer zwaarder dan 10 ton. Dat heeft Rijkswaterstaat besloten, omdat bij de huidige belasting de druk op de constructie te hoog zou zijn.


Aan beide kanten van de rivier is een omleidingsroute ingesteld. Boeren moeten daardoor tientallen kilometers omrijden. Boeren die schade lijden door de omleidingsmaatregel, kunnen een beroep doen op de nadeelcompensatieregeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer