Zienswijze boeren op plan Waterpark Veerse Meer

Zorg van tevoren voor een goede en veilige verkeersinfrastructuur bij de planontwikkeling van Waterpark Veerse Meer 2020. Die oproep doen de ZLTO-afdelingen Borsele, Goes en Walcheren aan het gemeentebestuur van Middelburg.

Zienswijze+boeren+op+plan+Waterpark+Veerse+Meer
© Nieuwe Oogst

De afdelingen hebben gezamenlijk een zienswijze ingediend op het voorontwerpbestemmingsplan van het vakantiepark, ten oosten van Arnemuiden. Het park wordt flink uitgebreid en daardoor zal jaarrond het aantal verkeersbewegingen flink toenemen. 'Als je daar niet goed op inspeelt, ontstaan er in combinatie met het landbouwverkeer onveilige situaties', zegt voorzitter Hubrecht Janse van ZLTO-afdeling Goes.

Het verkeersonderzoek is volgens de boeren niet volledig. Zo zouden de gasten van de geplande horeca-, wellness- en winkelvoorzieningen niet zijn meegeteld in de berekening van het aantal verkeersbewegingen en is ook geen rekening gehouden met de toename van personeel, leveranciers en dienstverleners. Janse: 'Wij zijn echt niet tegen het plan, maar vragen de gemeente wel om niet zomaar de rode loper uit te rollen. Er moet ook oog zijn voor de lokale ondernemers.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer