Blokkade op A1 tussen Hengelo en Apeldoorn voorbij

De blokkades door boeren met tientallen trekkers op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn zijn inmiddels voorbij. Ze blokkeerden in oostelijke richting bij Deventer de rijbaan en in westelijke richting deden ze dat bij afslag Lochem.

Blokkade+op+A1+tussen+Hengelo+en+Apeldoorn+voorbij
© RTV Oost

Rond 18 uur zijn de boeren vertrokken en kwam het verkeer weer op gang. De opstoppingen zorgden voor een fikse vertraging. Vanuit Apeldoorn was de file ruim twee uur. In westelijke richting was de vertraging nog een uur. Verkeer moest omrijden via Zwolle.De politie was bij de boeren aanwezig en ging het gesprek aan om ze weg te krijgen. De politie heeft de gegevens van de deelnemers aan het protest op de snelweg genoteerd. Zij kunnen thuis een boete verwachten.. In heel het land hielden boeren vrijdag protestacties. Ze demonstreerden tegen de veevoermaatregel van het kabinet.


Ontevreden boeren

De protesterende boeren begonnen om 15 uur de blokkade, meldde RTV Oost als eerste. Dat deden ze door met vijftig à zestig trekkers in de richting van Deventer de weg op te rijden. De politie kreeg de situatie volgens de omroep rond de ontevreden boeren niet onder controle. Daarna vormden boeren een tweede blokkade, ter hoogte van Wilp.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer