Agrarisch+transport+rond+Emmen+onder+de+loep
Nieuws
© Dirk Hol

Agrarisch transport rond Emmen onder de loep

LTO Noord-afdelingen Emmen Oost, Coevorden/Emmen West en Schoonebeek zijn samen met loonwerkorganisatie Cumela een inventarisatie gestart van agrarische transportbewegingen rond Emmen.

'We willen de verkeersbewegingen op met name de doorgaande wegen beter in beeld hebben. Het beheer van de N862 tussen Emmen en Nieuw-Schoonebeek is bijvoorbeeld onlangs overgegaan van de provincie op de gemeente. In het regulier overleg tussen gemeente en LTO kunnen we dan laten zien hoe belangrijk deze verbindingen zijn voor de agrarische sector', zegt voorzitter Gerrit Aalenhuis van LTO Noord Emmen Oost.

Hoewel de enquête nog loopt tot eind augustus, verwacht Aalenhuis dat al snel zal blijken dat deze hoofdverbindingen essentieel zijn voor de aan- en afvoer van agrarische materialen. 'Met de doorgaande specialisatie van de bedrijven is het belang om dit soort wegen open te houden voor agrarisch verkeer alleen maar groter geworden.'


Rondweg

In 2013 was er al eens sprake van het afsluiten van de rondweg om Emmen (N381, N34 en N391) voor landbouwverkeer. Overleg met de gemeente heeft dit plan toen kunnen keren. Het zou alleen maar leiden tot meer landbouwverkeer binnen de bebouwde kom. 'Daar zit niemand op te wachten', aldus Aalenhuis.

Zowel leden van Cumela als LTO Noord hebben een vragenformulier opgestuurd gekregen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer