Afblazen overleg voermaatregel leidt tot Kamervragen

Mark Harbers (VVD) en Jaco Geurts (CDA) hebben schriftelijke Kamervragen gesteld over het afblazen van het gesprek tussen landbouwminister Carola Schouten en de stichtingen Stikstofclaim en Agrifacts over de voermaatregel.

Afblazen+overleg+voermaatregel+leidt+tot+Kamervragen
© Johan Wissink

Stikstofclaim en Agrifacts zagen af van dit gesprek met het ministerie, omdat LNV in hun ogen te strenge voorwaarden aan dit gesprek koppelde. De beide Kamerleden vragen zich onder meer af of het klopt dat het ministerie voorwaarden heeft opgelegd voor de communicatie na afloop van het gesprek.


Maar ook of het klopt dat alleen een door het ministerie op te stellen verslag na afloop door beide partijen zou mogen worden gebruikt voor externe communicatie. De Kamerleden willen daarbij weten waarom deze voorwaarde is gesteld.


Bezwaren tegen Twitter

Verder zijn ze benieuwd naar de bezwaren die er zijn tegen het Tweeten of het uiten via andere communicatiemiddelen van hun mening door de deelnemers aan het gesprek en op welke wijze deze voorwaarden passen in de overheidscommunicatie anno 2020.

Daarnaast vragen de Tweede Kamerleden zich onder meer af of het gesprek daadwerkelijk een soort hoorcollege is en of het zou zijn toegestaan om vragen te stellen, dan wel nader in te gaan op de totstandkoming van de normen.


Ook vinden Harbers en Geurts het vreemd dat landbouwminister Schouten op maandag 12 augustus laat weten dat het gesprek 14 augustus plaatsvindt, zonder te melden dat er nog geen overeenstemming was over de voorwaarden voor dit gesprek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer