ForFarmers: kort dag voor voermaatregel

Terwijl de voermaatregel over enkele weken ingaat, heeft ForFarmers nog altijd geen instructie gehad over de eisen waaraan het krachtvoer moet voldoen. Het is volgens directeur Pieter Wolleswinkel daarom kort dag om de voermaatregel in te voeren.

ForFarmers%3A+kort+dag+voor+voermaatregel
© Vidiphoto

Dat stelde Wolleswinkel, directeur van de Nederlandse tak van ForFarmers, donderdagochtend bij de presentatie van de halfjaarcijfers van het concern. Volgens hem is er nog veel onduidelijk, zeker nu er nog gesprekken lopen met dierenartsen en het plan nog moet worden doorgerekend door het Planbureau voor de Leefomgeving.

'De finale regeling is er nog altijd niet. Duidelijk is wel dat we in tijdnood komen. Hoe verwerken we die instructies tot de gewenste brok? En hoe zorgen we ervoor dat onze adviseurs de juiste instructies krijgen? Zoiets kost gewoon tijd. Doel blijft immers een optimaal resultaat bij een goede diergezondheid', stelt hij.

Kijken naar totale rantsoen

ForFarmers is volgens een woordvoerder van de onderneming overigens helemaal geen voorstander van de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten. De onderneming had vorig jaar oktober al, toen de discussie startte, de insteek om te kijken naar het totale rantsoen.

'Door per individuele veehouder goed te kijken naar een optimalisatie van het ruw eiwitpercentage is veel te winnen. Nu wordt met een generieke regeling enkel naar het krachtvoer gekeken en niet naar gras en mais.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
Meer weer