Volop+netwerken+op+Kennisplein+%27bollenbeurs%27
Nieuws
© Bert Hartman

Volop netwerken op Kennisplein 'bollenbeurs'

De Mechanisatie Tentoonstelling in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen trok drie dagen lang veel bollentelers en vasteplantenkwekers. Het evenement werd voor de 71ste keer gehouden en bewijst nog elk jaar zijn functie als ideale netwerkplek, stelt Esther den Hertog van de Greenport Duin- en Bollenstreek.

De laatste jaren neemt de Greenport Duin- en Bollenstreek een centrale plek in op de beursvloer met een Kennisplein in nauwe samenwerking met een reeks partners in het onderwijs, onderzoek en dienstverleners.

'Het is bijzonder waardevol om elkaar hier te ontmoeten', stelt Den Hertog. 'Niet alleen om over nieuwe ontwikkelingen te praten, maar ook om ze hier met eigen ogen op de beursvloer te bekijken.'

Innovatie

Den Hertog houdt zich voor Greenport Duin- en Bollenstreek bezig met innovatie en kennisdeling. 'Veel mensen kennen onze status als tuinbouwcluster, maar weten vaak niet precies wat we voor hen kunnen doen. Dit evenement is een mooie kans om dat rustig uit de doeken te doen.'

Ruim honderd stands telt de 'bollenbeurs'. Het valt Den Hertog op dat veel innovaties goed aansluiten op richtingen die onderzoeks- en kennisinstellingen als trends aanmerken. 'Dat is mooi om te zien. Net als dat er veel jonge bezoekers op het evenement afkomen. Dat laat toch ook het perspectief voor de sector en de regio zien. Verder is het vooral een sociale happening en goed voor de saamhorigheid.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer