Derogatie+vanaf+nu+aan+te+vragen+bij+RVO%2Enl
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Derogatie vanaf nu aan te vragen bij RVO.nl

Ondernemers die voor het lopende jaar 2020 gebruik willen maken van de derogatie, kunnen vanaf 3 augustus tot en met 4 september 2020 een derogatievergunning aanvragen. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

De derogatie is aan te vragen via de RVO-website derogatie. Hier staan ook de voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Ten opzichte van 2019 is er één nieuwe voorwaarde: een sleepvoetbemester kan op klei- of veengrond alleen worden ingezet bij een buitentemperatuur lager dan 20 graden Celsius.

Vanwege de vakantieperiode is de aanvraagtermijn een week langer dan voorgaande jaren. Deelnemers aan derogatie mogen meer graasdierenmest gebruiken dan normaal.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer