Cumela+roept+ambtenaren+op+voor+nachtelijk+uitrijden
Nieuws
© niels de vries

Cumela roept ambtenaren op voor nachtelijk uitrijden

Brancheorganisatie Cumela Nederland vindt de temperatuurgrens bij sleepvoetbemesting een onwerkbare eis. Ambtenaren mogen solliciteren om 's nachts te werken.

Deze week heeft de Europese commissie besloten om Nederland opnieuw derogatie te verlenen. Dat betekent dat er op grasland net als andere jaren meer stikstof uit dierlijke mest mag worden uitgereden. Op klei en veen is dit 250 kilo stikstof per hectare en op zand en löss 230 kilo. Zonder derogatie mogen veehouders maar 170 kilo stikstof uitrijden op grasland.


Een nieuwe voorwaarde bij de derogatieverlening is de eis dat bij gebruik van de sleepvoetbemester dit niet mag bij een temperatuur boven de 20 graden. Door dit verbod zal het volgens Cumela vanaf half mei nagenoeg onmogelijk zijn om tijdens normale werkuren mest toe te dienen.


Nachtelijke uren

Cumela Nederland is daarom op zoek naar een groot aantal personen die bereid is in de nachtelijke uren mest aan te wenden, zo valt te lezen op hun website. 'In het bijzonder ambtenaren van het ministerie van landbouw en de Europese Commissie worden uitgenodigd te solliciteren.'


Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer