Krimpenerwaard steunt boeren bij issue rond bemestingseisen

De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft unaniem besloten steun te verlenen aan de agrarische sector op het vlak van de nieuwe bemestingseisen voor grasland.

Krimpenerwaard+steunt+boeren+bij+issue+rond+bemestingseisen
© Boerenprotest Krimpenerwaard

Vorige week boden boeren een petitie aan het gemeentebestuur aan over de nieuwe eisen voor het bemesten van grasland, die negatief uitpakken voor de agrarisch ondernemers. Ook leidt de maatregel tot een toename van nachtelijk landbouwverkeer, wat als ongewenst wordt ervaren voor burgers.

Gemeente Krimpenerwaard is dat met de boeren eens en brengt het probleem onder de aandacht bij landbouwminister Carola Schouten. Wethouder Jan Vente van Landbouw: 'In ons buitengebied staan de boerderijen gewoon tussen de vele burgerwoningen aan smalle polderwegen. Boeren en burgers proberen hier zoveel mogelijk rekening te houden met elkaar. Deze maatregel verstoort het samen wonen, werken en leven in de polder.'

De maatregel gaat in 2021 in. Gemeente Krimpenerwaard heeft de minister verzocht om de komende periode te benutten voor nader onderzoek. En de gemeente wil een gesprek om samen tot een oplossing te komen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer