'Rondje kavelpad' vraagt om vervolg

'Rondje kavelpad' dat Team Agro NL organiseerde van 13 tot en met 26 juli was een succes. In totaal namen een tweehonderd bezoekers deel. De werkgroep 'jaarkalender' gaat onderzoeken of en wanneer deze avonden vaker op de agenda kunnen komen.

%27Rondje+kavelpad%27+vraagt+om+vervolg
© Team Agro NL

Tijdens het 'Rondje kavelpad' konden burgers uit de omgeving via de bezoek-de-boeractie een blik op en rond het erf van diverse boerderijen werpen. Na aanmelding was iedereen welkom om te kijken naar de dagelijkse gang van zaken en om vragen te stellen.

'De wandeling is een positieve manier voor de agrariërs om verbinding te zoeken met de samenleving. Er is alle ruimte voor uitleg, dialoog en duiding van zaken waar ze tegenaan lopen', motiveert Team Agro NL.


Goed alternatief

De organisatie constateert dat er een groeiende club boeren is die de pr van de agrarische sector in de breedste zin van het woord op zich heeft genomen. Het 'Rondje kavelpad' noemt de organisatie een mooi alternatief voor het wegens corona gesneuvelde 'Kom in de kas'. En makkelijker realiseerbaar dan een open dag in deze voor veel boeren toch drukke tijd, laat Team Agro NL weten.


In totaal namen zo'n tweehonderd bezoekers deel aan het 'Rondje kavelpad'. Bezoekers waren van alle leeftijden en van divers pluimage, van diëtist tot gedeputeerde. Team Agro NL: 'Zij genoten van een kleine twee uur durende wandeling op en rond de agrarische bedrijven.' Er werd bij een aantal agrarisch ondernemers afgesloten met een kop koffie met verse melk en een lokale lekkernij.

De werkgroep 'jaarkalender' van Team Agro NL bekijkt hoe aan het 'Rondje kavelpad' in alle provincies en voor meer sectoren vorm en inhoud kan worden gegeven. Ook willen zij wat meer mensen uit de grote steden trekken. 'Rondje kavelpad' smaakt naar meer, aldus Team Agro NL.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer