Jongeren vloggen over hun bijbaan onder glas

Jongeren met een bijbaan in de glastuinbouw vloggen deze en volgende maand over hun werkdag. Met #VlogsuitdeKas wil koepelorganisatie Glastuinbouw Nederland meer jongeren verleiden om aan de slag te gaan in de sector.

Jongeren+vloggen+over+hun+bijbaan+onder+glas
© Niels de Vries

Seizoen drie van 'Vlog uit de Kas' is onlangs gestart. De belangenbehartiger voor de glastuinbouw had voorgaande twee seizoenen veel succes met de vlogs onder glas. Het inkijkje dat jongeren geven over werkzaamheden tijdens hun bijbaan in de sector maakt andere jongeren nieuwsgierig, beaamt woordvoerder Amy van der Lei.

'Dat is precies het doel dat we voor ogen hebben met deze serie. Jongeren die in de sector werken, motiveren en het inspireren van nieuwe jongeren voor de glastuinbouw.' In de eerste aflevering van dit seizoen zijn Dione en Chloé (beiden 18) te zien. Ze werken op zaterdag en in de vakanties bij Ubink Cactus & Succulent in het Noord-Hollandse Kudelstaart.


3 meter

De meiden zijn samen drie jaar geleden begonnen bij Ubink en hebben veel vriendinnen gemaakt via het werk. Het stekken, verzorgen en klaarmaken voor de handel van 150 soorten cactussen en 100 soorten vetplanten behoort tot hun werkzaamheden. 'De grootste cactus is zelfs bijna 3 meter', melden zij enthousiast.


.

In de tweede aflevering is Hidde (24) te zien. Afgelopen schooljaar heeft hij zijn pabo-opleiding afgerond en al een paar maanden voor de klas gestaan. Maar omdat hij het werk in de kas bij Kwekerij Baas in het Flevolandse Ens, waar pot- en perkplanten worden geteeld, zo leuk vindt, werkt hij daar nog graag op zaterdag en in de vakanties.


Overige bedrijven

Hidde werkt al bij Ubink sinds zijn achttiende. In zijn vlog vertelt hij over het werk dat hij doet. Benieuwd naar de belevenissen van de andere vloggers in de kas? #vloguitdekas is te volgen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter en Facebook.De overige vloggers en deelnemende bedrijven van dit seizoen zijn: Milan (13), werkzaam bij Lansbergen Orchids. Maud (15 jaar), aan de slag bij Kwekerij Vieverde en Janneke en Lennart (19 en 21), werkzaam bij Bredefleur. Tot slot: Maud en Luca (16 en 22) die werken bij Dr. Green.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer