Rechter%3A+NVWA+moet+opnieuw+kijken+naar+slachterijen+Offerfeest
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Rechter: NVWA moet opnieuw kijken naar slachterijen Offerfeest

De rechter veroordeelt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om alsnog te kijken naar het plan van aanpak van twee slachterijen. Zij hadden een kort geding aangespannen tegen de NVWA, omdat ze niet met het Offerfeest mogen slachten.

Vanwege de coronacrisis moesten alle slachterijen een plan van aanpak schrijven waarin ze vermelden hoe ze ervoor zorgen dat dit virus niet kan worden verspreid. Het lukte acht slachterijen niet om tijdig een goed plan van aanpak in te dienen. Deze slachterijen mogen met het offerfeest niet slachten.


Twee slachterijen, één in Nijkerk en één in Harderwijk, spanden daarop een kort geding aan dat maandag diende. In een verkort vonnis oordeelde de rechter dan de NVWA de plannen van aanpak opnieuw moet beoordelen. Vervolgens moet de NVWA in overleg met de slachterijen om aan te geven welke aanpassingen nog nodig zijn en hoe die kunnen worden gerealiseerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer