Ministerie+weigert+coronasteun+aan+vleeskalversector
Nieuws
© Twan Wiermans

Ministerie weigert coronasteun aan vleeskalversector

Ondanks de penibele situatie waarin de vleeskalverhouderij zich bevindt, wil het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen inkomenssteun geven aan de vleeskalverhouderij. Dat antwoordt het in een brief aan de Vereniging van Kalverhouders (VVK).

Dat meldt De Kalverhouder, de website van deze vereniging, die twee brieven voor steun naar het ministerie stuurde en beide keren 'nee' kreeg te horen. Volgens het ministerie moet de veehouderij, en dus ook de kalverhouderij, bestand zijn tegen abnormale omstandigheden. Inkomenssteun vanwege de coronacrisis is daarom niet aan de orde.


Het ministerie heeft geen plannen voor nieuwe nationale sectorspecifieke steunmaatregelen voor de land- en tuinbouw.


Ieder kalf kost geld

Volgens de VVK liggen de kalfsvleesprijzen sinds eind maart op een dramatisch laag niveau en verliezen eigenaren van kalveren 100 tot 150 euro per kalf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer