Weinig vraag naar kalfsvlees dreunt door in sector

Als gevolg van de beperkte vraag naar kalfsvlees hebben kalverslachterijen vorige week op halve kracht gewerkt. De slacht van een deel van de kalveren is opgeschoven. Dit leidt ook tot een daling van de nukaprijzen.

Weinig+vraag+naar+kalfsvlees+dreunt+door+in+sector
© Nieuwe Oogst

Dat meldt De Kalverhouder. Dat de vraag vanuit de belangrijkste afzetlanden Italië, Frankrijk en Spanje vanwege de coronacrisis al twee weken nihil is, maakte vorige week tot een rampweek. De week daarvoor was er nog afzet omdat ook kalfsvleesinkopers hamsteren.

Het slachten van minder kalveren heeft ook effect op het aantal kalveren bij de vleeskalverhouders. Koppels blijven staan, zodat rondes langer duren. Hierdoor stokt ook de aanvoer van nuchtere kalveren.

Lagere nukaprijs

Mede hierdoor daalt ook de prijs voor nuchtere kalveren. Zo was de veemarktnotering in Leeuwarden voor zware kruislingkalveren met Belgisch Witblauw vorige week 20 euro lager dan de week ervoor, toen die ook al 10 euro lager noteerde. Volgens De Kalverhouder wordt er voor deze week een verdere daling van 20 euro verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer