Verbod+op+trekkerprotest+in+meer+veiligheidsregio%27s
Nieuws
© Tienke Wouda

Verbod op trekkerprotest in meer veiligheidsregio's

In meerdere delen van het land geldt woensdag een verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Veiligheidsregio's Groningen, Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek hebben in de nacht van 21 op 22 juli een verbod ingesteld. Veiligheidsregio Utrecht deed dit al eerder.

Veiligheidsregio Flevoland komt met een verbod, omdat Farmers Defence Force (FDF) via sociale media laat doorschemeren dat de organisatie mogelijk bij Lelystad Airport wil demonstreren. Omdat boeren misschien ook bij het Mediapark in Hilversum willen protesteren, heeft veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek ook een verbod ingesteld.


'FDF kon niet aangeven hoeveel trekkers op de demonstraties af zullen komen en geeft aan het aantal moeilijk te kunnen beïnvloeden', beargumenteert de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek.


Kans op wanordelijkheden

'Bovendien heeft de organisatie de afgelopen dagen via sociale media opgeroepen met landbouwvoertuigen af te reizen naar de demonstratielocatie. Daardoor is er een risico dat landbouwvoertuigen in groten getale afreizen. Dat levert ernstige risico’s op voor het verkeer, geeft kans op wanordelijkheden en belemmert hulpdiensten in hun werk.'Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer