Trekkers verboden bij boerenprotest in Utrecht

Demonstreren met trekkers en andere landbouwvoertuigen is vandaag en morgen niet toegestaan in de provincie Utrecht. Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Farmers Defence Force (FDF) roept belangstellenden nu op om met de auto te komen.

Trekkers+verboden+bij+boerenprotest+in+Utrecht
© Peter Smit

De veiligheidsregio Utrecht, onder voorzitterschap van de Utrechtse burgemeester Peter den Oudsten, heeft het trekkerverbod besloten na gesprekken met FDF. Deze organisatie heeft aangekondigd te gaan demonstreren bij het RIVM-gebouw in De Bilt.

FDF kon volgens de veiligheidsregio niet aangeven hoeveel tractoren op de demonstratie zullen afkomen. Ook zeggen zij dit aantal moeilijk te kunnen beïnvloeden. Bovendien roept de organisatie op om met landbouwvoertuigen naar De Bilt te komen.


De Veligheidsregio Utrecht houdt daarom rekening met een grote hoeveelheid trekkers. Dat levert ernstige risico's op voor het verkeer, geeft kans op wanordelijkheden en belemmert hulpdiensten in hun werk, zo beargumenteert de veiligheidsregio. Daarom is besloten op 21 en 22 juli een verbod in te stellen op het demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen in de provincie Utrecht.


Coronamaatregelen

De demonstratie van FDF bij het RIVM mag wel doorgaan, 'mits de coronamaatregelen in acht worden genomen'. Als demonstratielocatie is de Biltse Rading aangewezen, de meest geschikte locatie in de directe nabijheid van het RIVM, zo vindt de Veiligheidsregio Utrecht. Op deze plek kunnen, in verband met de coronamaatregelen, maximaal tweeduizend personen veilig demonstreren op 1,5 meter afstand van elkaar.

In een vlog waarschuwt FDF-voorman Mark van den Oever boeren die toch met de trekker willen komen voor mogelijke politiecontroles. Hij roept iedereen op om met de auto te komen. En dat heeft ook voordelen, moet hij bekennen. 'Het spaart brandstof, gaat sneller en je bent ook sneller thuis.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer