Vijf mensen opgepakt voor verstoren boerenprotest

Rond het boerenprotest in De Bilt zijn woensdag 22 juli vijf mensen opgepakt. Volgens de politie probeerden ze de demonstratie te verstoren. De arrestanten waren geen boeren en maakten zelf geen deel uit van de betoging. Na de arrestatie was het even onrustig bij het protest.

Vijf+mensen+opgepakt+voor+verstoren+boerenprotest
© Arie Meijer

Onder de arrestanten is Tinus Koops, de voorman van de groep Nederland in Opstand. Die groepering wilde begin juli op het Jaarbeursplein in Utrecht demonstreren tegen de coronamaatregelen van het kabinet. De groep is onder meer tegen de 1,5 meterregel.

Dat protest werd verboden door de gemeente uit angst dat voetbalhooligans de demonstratie zouden aangrijpen voor een confrontatie. Ook een protest van Nederland in Opstand op 22 juni werd verboden. Farmers Defence Force, organisator van het boerenprotest, neemt nadrukkelijk afstand van de aangehouden groep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer