Druk op Schouten neemt verder toe

De druk op landbouwminister Carola Schouten neemt toe. Aanleiding is het tijdelijk verlagen van de eiwitnorm in veevoer. De oproep om in gesprek te gaan met de sector komt van binnen en buiten de landbouw.

Druk+op+Schouten+neemt+verder+toe
© Dirk Hol

LTO startte vorige week een petitie die zowel boeren, tuinders als burgers kunnen ondertekenen. Deze leverde binnen enkele dagen duizenden handtekeningen op. Daarnaast dreigen Stichting Agrifacts en Stikstofclaim met een gang naar de rechter als LNV de onderbouwing van de veevoerregeling niet deelt.

Farmers Defence Force (FDF) organiseert woensdag opnieuw een trekkeractie. Elf burgemeesters in de regio IJsselland vrezen voor escalatie en stuurden premier Mark Rutte en Schouten een brief waarin zij hun zorgen uiten. Zij dringen er bij hen op aan snel in gesprek te gaan met sectorvertegenwoordigers.


Negatieve gezondheidseffecten

Europarlementariërs Bert-Jan Ruissen (SGP) en Annie Schreijer-Pierik (CDA) stelden vorige week eveneens dat de Europese Commissie de voermaatregel niet mag goedkeuren vanwege de negatieve gezondheidseffecten op het vee.


Uit onderzoek van Nieuwe Oogst en NOS blijkt dat een meerderheid van de boeren en tuinders achter de boerenprotesten staat. 96 procent van de 2.250 veehouders geeft in de peiling aan de voermaatregel een slecht idee te vinden.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer