Sollicitatieprocedure+voorzitter+LTO+geopend
Nieuws
© Dirk Hol

Sollicitatieprocedure voorzitter LTO geopend

De sollicitatieprocedure voor de nieuwe voorzitter van LTO Nederland is gestart. De wervingsadvertentie wordt zaterdag in Nieuwe Oogst en Boerderij geplaatst, maar ook in de dagbladen NRC Handelsblad en Volkskrant.

Het liefst zien de leden dat de nieuwe voorzitter ook zelf agrariër is, of tenminste een sterke affiniteit met de sector heeft, zo blijkt uit de vacature. Zo moet de beoogde voorman weten wat er speelt in de agrarische wereld, komt hij of zij op assertieve wijze op voor een toekomstbestendige sector en kan hij of zij dit ook goed en positief voor het voetlicht brengen in het grote Haagse (en Brusselse) netwerk.

Daarnaast moet de nieuwe voorzitter een strategische en tactische belangenbehartiger pur sang zijn, met veel mediaervaring en ervaring op sociaaleconomisch terrein.


De ideale voorzitter beschikt over natuurlijk gezag, zo staat in de profielschets. Hij of zij is communicatief sterk en heeft een goed gevoel voor timing. De nieuwe voorman weet de sector op een geloofwaardige manier voor het voetlicht te brengen en kan een brug slaan naar het maatschappelijk speelveld dat minder bekend is met agrarisch Nederland.


Ledenconsultatie

Belangrijk fundament voor de profielschets was de ledenconsultatie, die in juni onder alle leden heeft plaatsgevonden. De achterban kon zich via een enquête onder meer uitspreken over de competenties en karaktereigenschappen die zij belangrijk vinden in een nieuwe voorzitter.

Een externe begeleider heeft de afgelopen weken de leden en andere belanghebbenden geconsulteerd, om tot een afgewogen profielschets voor deze belangrijke representatieve functie te komen. LTO vond ook de inbreng vanuit het werkveld belangrijk. Diverse stakeholders uit de politiek en ketens zijn geraadpleegd om tot een afgewogen eindoordeel over het gewenste profiel te komen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer