Nieuwe+procedure+voor+vakgroepvoorzitters+LTO+van+start
Nieuws
© Dirk Hol

Nieuwe procedure voor vakgroepvoorzitters LTO van start

LTO Nederland is een sollicitatieprocedure gestart voor het voorzitterschap van een aantal vakgroepen. Het gaat onder meer om de vakgroepen Pluimveehouderij en Konijnenhouderij.

De zittingstermijn van de voorzitters van een aantal vakgroepen van LTO Nederland is verstreken. Het betreft de vakgroepen Melkveehouderij, Akkerbouw, Pluimveehouderij, Melkgeitenhouderij, Kalverhouderij, Schapenhouderij, Vleesveehouderij, Konijnenhouderij en Multifunctionele Landbouw.

Een externe begeleider heeft de afgelopen weken uitvraag gedaan bij de desbetreffende vakgroepen, zowel bij de zittende voorzitters als de vakgroepleden. Conclusie van deze interviews is dat bij zeven van de negen betreffende vakgroepen met een aflopende voorzitterstermijn de zittende vakgroepvoorzitter beschikbaar is voor een volgende termijn, met steun van de vakgroep. Maar dit leidt niet automatisch tot herbenoeming.


Reglement

Conform het huishoudelijk reglement van LTO Nederland wordt een sollicitatieprocedure opgestart met een oproep voor (tegen)kandidaten voor de vakgroepen Melkveehouderij, Akkerbouw, Melkgeitenhouderij, Kalverhouderij, Schapenhouderij, Vleesveehouderij en Multifunctionele landbouw.

De voorzitters van de vakgroepen Pluimveehouderij en Konijnenhouderij hebben te kennen gegeven zich niet verkiesbaar te stellen voor een volgende termijn. Ook voor deze twee functies wordt een sollicitatieprocedure opgestart.

Kijk hier voor meer informatie en voor een volledig functieprofiel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer