Ledenenqu%C3%AAte+voor+nieuwe+voorzitter+LTO+Nederland
Nieuws
© Dirk Hol

Ledenenquête voor nieuwe voorzitter LTO Nederland

LTO Nederland is een ledenenquête gestart voor de benoeming van een nieuwe voorzitter. De belangenorganisatie wil van haar leden weten aan welk profiel de nieuwe voorzitter moet voldoen.

LTO-leden ontvangen deze week een mail met een uitnodiging voor de enquête. Daarin wordt onder meer gevraagd over welke kennis en ervaring, competenties en karaktereigenschappen een nieuwe voorzitter moet beschikken.

Met de vastgestelde profielschets gaat de vertrouwenscommissie een sollicitatieprocedure in, zo liet LTO al in een eerder bericht weten. Het bestuur vormt de vertrouwenscommissie met de directeur van LTO Nederland als secretaris.


Benoemingsproces is vertrouwelijk

Tevens wordt een begeleidingscommissie van zes personen gevormd uit de ledenraad om het proces te volgen en de vertrouwenscommissie te versterken. De vertrouwenscommissie voert de sollicitatiegesprekken met geselecteerde kandidaten. Het benoemingsproces vindt vertrouwelijk plaats om kandidaten de ruimte te geven en dit vertrouwen niet te beschadigen.

De vertrouwenscommissie stuurt na de gesprekken uiterlijk in oktober een vertrouwelijke aanbeveling aan de Ledenraad. Deze bestaat uit in totaal 42 afgevaardigden van de regio’s en vakgroepen. De Ledenraad is de bevoegde instantie om over deze voordracht te besluiten.Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer