Ook+streep+door+Open+dag+CZAV%2FRusthoeve
Nieuws
© Peter van Houweling

Ook streep door Open dag CZAV/Rusthoeve

De Open dag CZAV/Rusthoeve gaat dit jaar definitief niet door. Dat heeft de organisatie van het jaarlijkse akkerbouwevenement in Colijnsplaat woensdagmiddag bekend gemaakt.

De organisatie kwam vanmiddag met een verklaring in een mail aan alle deelnemers van de open dag. 'Gisteren heeft de regering nieuwe voorschriften en regelgeving, onder andere over de organisatie van evenementen, medegedeeld. Hiermee is duidelijk geworden dat evenementen waar een vergunning voor nodig is, tot 1 september 2020 geen doorgang kunnen hebben. We volgen dit besluit natuurlijk op, en volgen daarmee strikt alle maatregelen en voorschriften.'

Voor bedrijven die stands op de infomarkt of pagodetenten in het veld hadden aangevraagd, worden geen kosten in rekening gebracht. Kosten voor aangelegde proefvelden en demovelden worden wel in rekening gebracht.

Proefvelden

De inzaai van de proefvelden is nog in volle gang. 'Los van de Open Dag, zijn deze proefvelden erg belangrijk voor alle gegevens en resultaten die ze opleveren, en vindt dat gelukkig zijn doorgang', zo staat in de bekendmaking van vandaag.

Inzaai van proefvelden gaat wel gewoon door

De organisatoren zeggen verder dat ze, in overleg met alle deelnemers, op zoek gaan naar een alternatief om alle informatie, kennis en innovatie die normaal gesproken tijdens de Open Dag wordt gedeeld, te verspreiden. Zo wordt er gewerkt aan een virtuele gewastour met video's en vlogs.

Duizenden bezoekers

De Open Dag CZAV/Rusthoeve trekt elk jaar zo'n 2500 bezoekers en zou dit jaar plaatsvinden op woensdag 17 juni. De organisatie had vanwege de onzekerheid vanwege de coronacrisis al een reservedatum geprikt op woensdag 15 juli. Maar ook door die datum kan dus een streep worden gezet.

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer