Lokaal+weerstation+voor+perceelsgericht+spuitadvies
Nieuws
© Sencrop

Lokaal weerstation voor perceelsgericht spuitadvies

CZAV biedt zijn leden met korting een Sencrop-weerstation met CropVision-spuitadvies aan. Lokale weerdata zorgen voor beter perceelsgericht spuitadvies.

Door streng opgelegde milieumaatregelen en een grillig, onvoorspelbaar weerbeeld wordt het steeds lastiger om gewassen te beschermen. Lokale weerdata en perceelsgericht spuitadvies worden steeds belangrijker.

Door een Sencrop-station in een of meer velden te installeren, hebben telers onmiddellijk de beschikking over weergegevens die uniek zijn voor die locatie. Vervolgens kunnen ze het weerstation koppelen aan een CropVision-adviessysteem van AgroVision voor perceelsgericht spuitadvies.


AgroVision kent adviessystemen ter voorkoming van gewasziekten zoals phytophthora en valse meeldauw. En adviessystemen die telers helpen bij het bepalen van het meest effectieve spuitmoment en dosering.

Weernetwerk

Omdat goed voorspelde weerdata zo'n belangrijk onderdeel zijn van gewasbescherming, zijn CZAV en Sencrop vorig jaar een weernetwerk gestart. Door mee te doen met dit CZAV-weernetwerk, krijgen telers inzicht in de weergegevens van andere percelen. Dit is bijvoorbeeld handig als je percelen op meerdere locaties hebt.

Een ander groot voordeel van het weernetwerk is dat de weergegevens van alle locaties samen worden verzameld en geanalyseerd. Dit geeft CZAV-leden extra informatie en inzicht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer