Protesten+op+verschillende+plekken
Nieuws
© Johan Wissink

Protesten op verschillende plekken

Boeren houden op zaterdagavond opnieuw protestacties op verschillende plekken in het land. In Veghel blokkeren tientallen trekkers een distributiecentrum van supermarktketen Jumbo.

Bij Hoogeveen is er een blokkade op de N48 en de A28. Een groep boeren rijdt langzaam over de A32 richting Leeuwarden. In Amsterdam rijden trekkers door de stad. Volgens NH Nieuws gaat het om boeren uit de omgeving van Edam.Omroep Friesland weet te melden dat de actie van boeren in het noorden van het land wel eens meerdere dagen kan gaan duren. 'Dit is geen actie voor een uur, maar misschien wel voor meerdere dagen. Neem je slaapspullen mee.'


Voermaatregel

Eerder vandaag werd ook al actie gevoerd in de omgeving van Zwolle. Boeren gingen eerste naar het politiebureau om aangifte te doen tegen landbouwminister Carola Schouten vanwege haar voermaatregel. Vervolgens koersten ze richting een distributiecentrum van Albert Heijn bij Zwolle. De toegang werd daar ruim een uur geblokkeerd.

Op vrijdag werd de A1 in de buurt van Deventer enkele uren geblokkeerd en in de avond was het distributiecentrum van Jumbo in het Drentse Beilen doelwit van acties.


Vergunningverlening

Boeren zijn boos op Schouten vanwege haar voermaatregel om stikstof nog dit jaar te reduceren. Met die maatregel kan de vergunningverlening voor de bouw weer op gang worden geholpen. Boeren en veeartsen vrezen voor de gezondheid van het melkvee.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer