UPDATE: Boerenprotest in omgeving van Zwolle

Zaterdag is er opnieuw een protestactie van boeren, ditmaal in de regio Zwolle. Ruim honderd boeren deden aangifte tegen de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten.

UPDATE%3A+Boerenprotest+in+omgeving+van+Zwolle
© Gertjan van der Wal

Daarna blokkeerden de boeren ongeveer een uur een distributiecentrum van Albert Hijn. Vrachtwagens konden daardoor het terrein niet op en af.

Volgens regionale media verzamelden de boeren zich eerder op de dag bij de Lichtmis langs de A28 en bij de woonboulevard van Zwolle. De boeren mochten van de politie niet de snelweg op en werden onder toezicht van de politie naar Zwolle begeleid. Daar parkeerden ze bij het politiebureau.Vrijdag waren er op diverse plekken in het land ook al protestacties. In de middag werd de snelweg A1 in de buurt van Deventer enkele uren versperd en in de nacht van vrijdag op zaterdag was er een actie bij het distributiecentrum van Jumbo in het Drentse Beilen.

Boeren zijn boos vanwege de maatregel die Schouten vanaf september wil laten ingaan voor melkvee. Ze wil dat het gehalte ruw eiwit in mengvoer wordt verlaagd om zo stikstof te reduceren. Dit gaat volgens boeren en veeartsen ten koste van de gezondheid van het vee. De maatregel is vier maanden van kracht waardoor de vergunningverlening voor de bouw weer op gang moet komen.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer