Supermarkten%3A+%27Protest+hindert+bevoorrading+niet%27
Nieuws
© Gertjan van der Wal

Supermarkten: 'Protest hindert bevoorrading niet'

De protestacties van boeren in het afgelopen weekend bij distributiecentra van supermarkten, hebben ketens als Jumbo en Albert Heijn niet gehinderd bij de bevoorrading van de winkels. Dat melden supermarkten Jumbo en Albert Heijn.

Actievoerende boeren versperden zondag onder meer de toegangspoort naar het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. Ze vertrokken na een toezegging van de manager van het centrum dat de directie binnenkort contact met hen zal opnemen. Albert Heijn laat in een reactie weten dat het de zorgen van de Nederlandse boeren begrijpt, maar acties bij distributiecentra niet de juiste weg vindt.


Volgens een woordvoerder is de invloed van de supermarkt op het inkomen van alle boeren in Nederland gering omdat het met een relatief kleine groep boeren in Nederland werkt. Daar komt bij dat een groot deel van de producten van alle Nederlandse boeren wordt geëxporteerd, aldus Albert Heijn.


In gesprek blijven

Ook depots van Jumbo, Aldi en Lidl werden afgelopen weekend voor enige tijd geblokkeerd. Jumbo laat weten te begrijpen dat de situatie voor de boeren niet makkelijk is. De supermarkt pleit ervoor dat alle partijen in de voedselketen in gesprek blijven en was blij dat de acties van korte duur waren.

De protesten zijn ingegeven door de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen de demonstranten dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer