Boerenprotest+bij+distributiecentrum+Albert+Heijn
Nieuws
© Johan Wissink

Boerenprotest bij distributiecentrum Albert Heijn

Een groep van ongeveer ongeveer dertig boeren heeft zondag het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam voor enkele uren geblokkeerd. Het protest werd georganiseerd door de groep Boeren in Actie Noord-Holland.

Het gaat volgens NH Nieuws om een actie die redelijk spontaan is ontstaan, pas op zaterdagavond. De stikstofmaatregelen van het kabinet zijn de aanleiding van het protest, maar de actievoerders vinden dat Albert Heijn als retailorganisatie ook een discutabele rol speelt in de voedselketen. De boeren vinden het onterecht dat er steeds hogere eisen aan de voedselproductie in Nederland worden gesteld zonder dat hier iets van terug is te zien in het verdienmodel van boeren.
Protestacties

Sinds donderdag zijn er meerdere boerenprotesten geweest, verspreid over het land. Verschillende distributiecentra werden geblokkeerd. Ook snelwegen werden geblokkeerd. Boeren zijn boos op de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten die ervoor moet zorgen dat er minder stikstof wordt geproduceerd in de melkveehouderij.

Het is een tijdelijke maatregel die ervoor moet zorgen dat de bouwvergunningen weer kunnen worden afgegeven. Boeren en veeartsen vrezen voor de gezondheid van het vee door deze maatregel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer