Duits+vlees+mogelijk+duurder+door+aanpak+flexwerk
Nieuws
© Vion

Duits vlees mogelijk duurder door aanpak flexwerk

De Duitse bondskanselier Angela Merkel houdt er rekening mee dat de consumentenprijs van vlees hoger wordt door het bod op flexcontracten bij slachterijen. Dat heeft zij gezegd in de Duitse Bondsdag, meldt de Duitse nieuwssite Topagrar.

De Duitse slachterijen liggen onder het vergrootglas na de uitbraak van het coronavirus onder het personeel, waarbij misstanden onder het personeel aan het licht kwamen. De regering wilde een verbod op flexcontracten voor slachterijpersoneel nu duidelijk is geworden dat in deze sector veel wordt gewerkt met losse werkcontracten.

Dat gebeurt via onduidelijke constructies met onderaannemers en uitzendbureaus. Dit zou uitbuiting in de hand kunnen werken. Merkel gaat ervan uit dat dit de kosten zal verhogen, maar dat vindt zij niet erg.

Ze gaat ervan uit dat de kleinere slachterijen hierdoor beter kunnen concurreren met de grotere slachterijen. Ook noemt de bondskanselier het onwenselijk dat Deense varkens in Duitsland worden geslacht, omdat het 'zo mooi goedkoop' is. Merkel wil er anderzijds ook voor waken dat vlees te duur wordt voor mensen met een kleine beurs.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  15 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer